Dekton: de nieuwe categorie onder natuursteen!

Heeft u wel eens van Dekton gehoord? Dekton is een nieuwe categorie in de markt van natuursteen. Wat is Dekton precies, wat doet het en waarom is dit het ideale plaatmateriaal? Voskuil Natuursteen is dealer van Dekton en we leggen graag aan u uit waarom dit een ideaal oppervlakte is!

Dekton - Marmer
Neem contact op

Dekton: wat is het?

Dekton is heel ander materiaal dan natuursteen, graniet of keramiek. Dekton is een steenmateriaal dat geschikt is voor zowel binnen als buiten en is kras-, vlek-, hitte-, UV-, vorst-, én dooibestendig. Dekton heeft dus wel de look-en-feel van natuursteen maar met verbeterde eigenschappen. Het is verkrijgbaar in platen van meerdere diktes, van 4mm* tot 30mm*. Daarnaast is Dekton verkrijgbaar voor grote oppervlakten. De grote afmeting is namelijk 320x144 cm waardoor dit zowel voor kleine als grote toepassingen geschikt is! Meer informatie over vindt u hier.

De eigenschappen van Dekton 

Nog nooit gehoord van Dekton? Dekton heeft erg veel aantrekkelijke eigenschappen waardoor u eigenlijk niets anders meer wil!

Zo staat Dekton voor het volgende:

  • Hoge UV-bestendigheid: Dekton is bestand tegen UV straling en door de kleurechtheid van het materiaal, vervaagt dit niet na een tijdje. Dekton is daarom super geschikt voor zowel binnen als buiten!
  • Hoge krasbestendigheid: De oppervlaktes van Dekton zijn erg krasbestendig. Wanneer op een normale manier huishoudelijke keukenartikelen gebruikt worden, laat dit geen krassen achter.
  • Vlekbestendig: Een Dekton oppervlak heeft een lage poreusheid en is daarom zeer bestand tegen huishoudelijke als chemische vlekken.
  • Hoge vuur- en hittebestendigheid: Heet keukengerei, potten of pannen kunnen op het oppervlakte geplaatst worden zonder dat dit schade veroorzaakt!
  • Slijtvast: Dekton is een ideaal oppervlakte voor gebruik in bijvoorbeeld openbare ruimtes omdat het super slijtvast is.
  • Bestand tegen vorst of dooien: Dekton heeft een erg lage thermische uitzettingscoëfficiënt waardoor Dekton bestand is tegen zowel hitte als extreme kou.

Dekton: waar kan het voor gebruikt worden?

U kunt Dekton voor allerlei doeleinden gebruiken. Dekton aanrechtblad? Het kan. Dekton keukenblad? Het kan. Dekton vloer? Ook dat kan! De mogelijkheden zijn oneindig. Zo wordt Dekton bijvoorbeeld gebruikt op vliegvelden, als restaurantvloer en als gevel van een kantoor in Spanje. Maar ook in uw woning is Dekton uitermate geschikt als keukenblad, badkamer, wandtegel of vloer. Doordat Dekton in meer dan 40 kleuren beschikbaar is, is het voor elk project wel toepasbaar. Meer informatie over Dekton vindt u hier.

Dekton - Roest
Neem contact op

Dekton dealer Voskuil Natuursteen

Voskuil Natuursteen is uw dealer als het gaat om het nieuwste Dekton.  Voskuil Natuursteen is dé bekendste natuursteenspecialist in Gouda en realiseert oplossingen door heel Nederland. Voskuil heeft jarenlange ervaring in de wereld van natuursteen en staat daardoor voor kwaliteit en vakmanschap. Naast Dekton bent u bij Voskuil ook aan het goede adres voor hardsteen, graniet en marmer. We zijn vooral werkzaam in Zuid-Holland, regio Gouda, Reeuwijk, Bodegraven, Rotterdam en Den Haag. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Laat uw contactgegevens achter door middel van ons contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 0182-551802.

Scroll naar boven